Kurser

Vi anordnar kurser för dig som arbetar med kvinnor inom vård och friskvård.

Vi har utbildat hundratals kollegor genom åren. På Meja erbjuder vi teoretiska och praktiska kurser och föreläsningar. Mejas medarbetare specialisthandleder även kollegor och erbjuder auskultationer på mottagningen. Vissa kurser arrangeras tillsammans med andra vårdprofessioner, till exempel gynekologer, sexologer och terapeuter.

Att sprida kunskap hos yrkesverksamma som i sin tur kan hjälpa patienter bättre är en oerhörd förmån. Vi är otroligt glada över det växande intresse vi möter hos andra vårdgivare och friskvårdare.

Vi ordnar uppdragskurser till regioner och arbetsplatser på temat fysioterapi och kvinnors hälsa. Vissa av våra kurser kan ges i digital form. Kontakta emma@mejakvinnohalsa.se för förfrågan och offert. Beskriv gärna syfte och målgrupp samt hur många deltagare det gäller.

Auskultation, pris:

Heldag 2500 kr exklusive moms

Halvdag 1500 kr exklusive moms

Är du intresserad av handledning eller auskultation? Maila info@mejakvinnohalsa.se

Planerade kurser:

Samtal, sex och smärta med Kalle Norwald, 4-5/5

Välkommen till en tvådagarskurs för vårdpersonal med intresse i kvinnohälsa, sexologi och fysioterapi.

Kursen kommer beröra såväl sexologiska och fysioterapeutiska ingångar till ämnen som berör sexuell hälsa och besvär.

Grundkurs för yrkesverksamma inom kvinnohälsa, 31/5-1/6

Det här är vår äldsta kurs som hjälpt väldigt många kollegor inom olika professioner.

Kursen är tänkt som en bred ingång i det mesta som rör kvinnors hälsa runt graviditet och födsel. Vi ger er senaste nytt gällande evidens och fördjupade kunskaper om kvinnohälsa utifrån ett fysioterapeutiskt perspektiv. Vi har erbjudit denna kurs både digitalt och i fysisk form tidigare.

Kursen riktar sig till personer som på olika sätt arbetar med kvinnor, exempelvis fysioterapeuter, barnmorskor, personliga tränare, kiropraktorer, naprapater med flera.

Kvinnohälsa inom fysisk aktivitet och idrott, 7/9

En ny kurs som passar dig som möter och behandlar kvinnliga motionärer och idrottare. Vår förhoppning är att kursen ger dig fördjupad kunskap kring patienter som utför någon form av prestationsinriktad träning och idrott.

Efter genomförd kurs kommer du att ha fler verktyg att skräddarsy rehabilitering och träning utifrån den kvinnliga kroppen, dess förutsättningar och utmaningar.

Palpationskurs (bäckenbotten), 9-10/10

Palpationskurs för legitimerad personal inom sjukvården: fysioterapeuter, barnmorskor, uroterapeuter och läkare. 

Behandling vid smärta i underlivet, steg 2, 13/9

Observera! Det här är en fortsättning för dig som gått kursen, dag 1 under vårterminen.

Behandling vid smärta i underlivet, steg 1-2, 24-25/10

Det här är en kurs för dig som vill lära dig mer om smärta och olika smärttillstånd i underlivet, tex vulvodyni, vaginism och överspänning. Kursen bygger vidare på befintliga kunskaper i bäckenbottenpalpation, du bör därför ha gått tidigare palpationskurs och/eller palpera som en del i ditt nuvarande arbete.

Kursen syftar till en ökad förståelse för smärtans komplexitet och inkluderar såväl ett smärtrehabiliterande perspektiv, psykologi och specifik bäckenbottenbehandling. 

I kursen kommer ni att palpera varandra under handledning samt genomföra andra praktiska moment och övningar, bland annat guidning i medveten närvaro och övningar som berör kroppslig integritet. Kursen berör även psykologiska mekanismer och metoder för att hantera dessa som vi möter i undersökning och behandling av patienter.