Grupper

Hos Meja erbjuder vi flera olika alternativ för rehabilitering i grupp.

Bäckenskola

En grupp för dig med långvarig smärta i bäckenet. Bäckenskolan ger dig teoretisk fördjupning i smärtans fysiologi och processer samt specifik information om bäckenets anatomi och funktion. Teori varvas med praktiska övningar.

Uteträning i cirkelformat med extra tonvikt på kroppens återhämtning efter graviditet och födsel. Passar dig som behöver anpassad träning och extra stöd. Vi håller på så länge vädret tillåter. Mammagrupperna hålls både i Farsta och i Årsta.

Gravidgrupp

För dig som är gravid och behöver extra stöd under graviditeten. Du kanske har bäckensmärta eller tidigare förlossningsskador. Vi ses i liten grupp, tränar och går igenom allt du behöver veta under graviditeten. Gruppens innehåll kan komma att förändras beroende på gruppsammansättningen

Bäckenbottengrupp

För dig som besväras av bäckenbottenproblem, tex förlossningsskador, smärta, spänning, framfall. Vi ses i liten grupp, pratar och tränar skonsamt. Innehållet anpassas efter gruppen.

För dig som besväras av värk i rygg, höft, bäcken men även för dig som har besvär i annan kroppsdel och allmänt behöver stärka bålen. Bålträningen delas in i olika nivåer.

Under kursen går vi igenom tre olika baspass bestående av lugna fysiska övningar, andningtekniker, djupavslappning och meditation. Vi rör oss med mjuka rörelser, ofta till musik. Alla kan delta i Mediyoga och vi arbetar med utgångspunkt från dina förutsättningar i riktning mot acceptans, kroppsmedvetenhet och självomhändertagande. Vi utvecklar färdigheter som mental närvaro, koncentration och fokus, förmåga att slappna av och djupandas.

Maila info@mejakvinnohalsa.se vid intresse