Om Meja

Mottagningen

Hos Meja ligger vårt professionella fokus på kvinnokroppens anatomi och funktioner. Grunden är fysioterapi och rehab.

Vi arbetar med smärtor och dysfunktioner i området i och runt bäckenet. Det kan handla om smärta, besvär under graviditet eller problem som uppstår efter förlossning eller med ålder. Läs mer om vad vi kan här.


Din livskvalitet – vårt fokus


Fysioterapi och besläktade behandlingar kräver ofta ett gemensamt arbete för både patient och behandlare under en viss tidsperiod. För att säkerställa att vi har möjlighet att ge dig den rehabplanering och det antal besök som du behöver tar vi in ett begränsat antal patienter per behandlare och tidpunkt. Efterfrågan på vårt vårdutbud är också mycket hög. Dessa faktorer tillsammans gör att vi inte kan garantera alla som söker oss en tid.

Meja är ett kvinnonamn som kommer från fornsvenskans ord mäghin som betyder kraft och styrka. Vi vet att rörelse, samtal och stöd är goda verktyg för att nå dit. Vi anpassar behandingsupplägg efter varje individ, men vår fysioterapi och vård vilar alltid på vetenskaplig grund.

Utveckling av vård – ökad kompetens

För inte så länge sedan var vår inriktning inom kvinnohälsa okänd för många i vården. Vi är ett fåtal specialister i hela landet och det lilla antalet har på inget sätt kunnat matcha den efterfrågan och det behov som finns hos målgruppen.

Det här vill vi ändra på och vi är på god väg!

Vi som arbetar på Meja har utbildat hundratals kollegor genom åren. Vi håller teoretiska och praktiska kurser och föreläsningar. Vi specialisthandleder kollegor och erbjuder auskultationer. Vi ordnar även kurser tillsammans med andra vårdprofessioner, till exempel gynekologer, sexologer och terapeuter. Att sprida kunskap hos yrkesverksamma som i sin tur kan hjälpa patienter bättre är en oerhörd förmån. Vi är otroligt glada att intresset hos andra vårdgivare och friskvårdare väckts och växt!

På Meja hoppas vi kunna slå ihop dessa delar av vår expertis och erbjuda såväl vård som utbildning.

Varmt välkomna till oss!